19. 12. 2018.

Prvi post Nešković Dent

Dobrodošli u stomatološku ordinaciju Nešković Dent


  Da li ste ikada poželeli da Vam poseta stomatologu bude brza, bezbolna i ugodna? Svi mi želimo da imamo zdrave zube i lep osmeh, a upravo Vam to, uz vrhunsku stomatološku uslugu pruža stomatološka ordinacija Nešković Dent! 


Zubarska ordinacija Nešković Dent Novi Sad
Stomatološka ordinacija Nešković Dent Novi Sad
  Našim pacijentima nastojimo pružiti sve najbolje od stomatologije - od najkvalitetnije usluge, vrhunskih tehničkih i tehnoloških aparata, do profesionalnog stomatološkog tima i povoljnih cena.
Na čelu stomatološke ordinacije nalazi se dr Nešković Nemanja, specijalista oralne hirurgije.

  Stomatološka ordinacija Nešković Dent, nalazi se u Novom Sadu, u neposrednoj blizini Novosadskog sajma i porodilišta "Betanija", ulica Majevička 24, i osnovana je 2014. godine kao potreba za prošrenjem već postojeće zubotehničke laboratorije koja ulepšava osmeh Novosađana već 30 godina.

  Tokom rada stekli smo ogromna i dragocena iskustva, kreirali stotine zadovoljnih osmeha i zajedno sa pacijentima delili njihovo zadovoljstvo. Pored individualnog pristupa pacijentu i bezbolnog tretmana sa modernom dijagnostikom, koriste se i najkvalitetniji materijali svetskih poznatih firmi.
Naš tim pobrinuće se za sve vrste stomatoloških usluga – od implantologije i oralne hirurgije, parodontologije, dečije stomatologije, ortodoncije i stomatološke protetike, do popravke i lečenja zuba.

  Vaša poseta stomatologu može biti potpuno bezbolna uz pomoć anestezije koja garantuje komfor zahvata. 

Uverite se da poseta zubaru ne mora biti bolno i neprijatno iskustvo. Ključ do Vašeg savršenog osmeha je u našim rukama.

Stomatološka ordinacija Nešković Dent Novi Sad

Tim stomatološke ordinacije Nešković Dent: 

Stomatolozi :

spec. dr Nemanja Nešković – oralni hirurg 
osnivač stom.ordinacje Nešković Dent

dr Nemanja Nešković – oralni hirurg, Novi Sad
dr. Nemanja Nešković - oralni hirurg
  Nakon završene srednje medicinske škole, smer zubni tehničar, 2005. godine upisuje Medicinski falultet u Novom Sadu, smer stomatologija. Tokom studiranja , bio je predstavnik Srbije i matičnog fakulteta u Svetskoj orgranizaciji studenata stomatologije (IADS).
U decembru 2014.godine upisuje specijalističke studije iz oralne hirurgije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, te 2018.godine stiče zvanje specijaliste oralne hirurgije.
Prisustvovao je mnogim stručnim skupovima i seminarima, na kojima je predstavio svoje radove.

dr Isidora Nešković – doktor stomatologije na specijalizaciji iz dečije i preventivne stomatologije

prof. dr Dubravka Marković – specijalista stomatološke protetike ( stručni konsultant)

spec. dr Sandra Milojević – specijalista ortopedije vilica ( stručni konsultant)


Zubni tehničari : 

Dragan Nešković – zubni tehničar
Osnivač privtne zubotehničke laboratorije koja posluje već 30 godina i nalazi se u sklopu stomatološke ordinacije Nešković Dent.

Miloš Nešković – zubni tehničar


Usluge: 

- Konzervativna stomatologija 


  Konzervativna stomatologija je osnovna grana stomatologije koja se bavi popravkom zuba i obavlja se potpuno bezbolno uz primenu lokalne anestezije.
Uz pomoć najsavremenijih materijala obezbedićemo vrhunsku estetiku i funkcionalnost koja zadovoljava sve Vaše potrebe.

Zubar Novi Sad, Stomatološka ordinacija Nešković Dent

- Endodontska terapija


  Endodontska terapija zuba (lečenje živca) podrazumeva vađenje zubnog živca i punjenje korenskih kanala. Upala nastaje kao posledica dugotrajnog kariesa koji napreduje do komore zubnog živca, te izaziva jak bol i nelagodu prilikom konzumacije hladne ( ili tople ) vode. U  tim slučajevima potrebno je dobro mehanički i hemijski obraiti kanal korena, te ga napuniti do samog vrha.
Endodoncija se izvodi mašinski (Densply Sirona Xsmart plus) , što uveliko olakšava i ubrzava sam proces rada.
Zahvat je potpuno bezbolan , i izvodi se pod lokalnom anestezijom.

Stomatolog Novi Sad


  Važno je napomenuti da dobro i kvalitetno odrađena endodontska terapija predstavlja čvrstu osnovu za dalji rad.


- Oralna hirurgija 

·        Vađenje zuba  (obično, ili komplikovano)
·        Ekstrakcija impaktiranih umnjaka 
·        Apikotomija ( resekcija vrha korena usled različitih procesa ) 
·        Cistektomija 
·        Hemisekcija 
·        Ortodontsko- hiruška terapija zuba u nicanju 
·        Preprotetska hirurgija (nivelacija grebena, gingivektomija, tuberoplastika) 
·        Plastika oroantralnih komunikacija - Implantologija 


  Veliki broj pacijenata u nalazi se u nedoumici prilikom izbora pravog rešenja za delimičnu, ili totalnu bezubost.
Sasvim je jasno da se niti jedan materijal ne može meriti sa prirodnim zubom , i sa razlogom kažemo da su naši zubi vredniji od najvrednijeg dragog kamena.
  Implantni sistemi imaju vrlo značajnu ulogu u nadoknadi zuba koji je morao biti izvađen. Jedna od najčešći indikacija je nadoknada jednog zuba, kao i kod pacijenata kojima nedostaju bočni zubi , a želeli bi da izbegnu izradu zubne proteze.

Zubni implant Nešković Dent, Novi Sad


U stomatološkoj ordinaciji Nešković Dent, rade se dva implantna sistema:
 - Zimmer Implant koji pripada PREMIUM klasi implanta i
 - Implant Direct koji je visoka srednja klasa implantnih sistema.


- Stomatološka protetika

  Nadoknadu jednog, ili više izgubljenih zuba , uspešno možemo rešiti postavkom krunica, mostova, ili proteza.
Naš stručni tim će na osnovu kliničkog pregleda, razgovora sa pacijentom i analiziranjem RTG snimaka  postaviti pravilnu indikaciju za protetsku rehabilitaciju.

Zubna ambulanta Nešković Dent Novi Sad


U saradnji sa laboratorijom koja je u sklopu naše ordinacije, našim pacijentima obezbedićemo maksimalnu brzinu u rehabilitaciji, kao i vrhunski estetski i funkcionalni kvalitet.
U našoj ordinaciji mogu se izraditi cirkonijumske krunice i mostovi (CAD/CAM) , metalokeramičke krunice, kao i parcijalne proteze (Vironit proteze) .


- Dečija stomatologija 


  Danas je veoma važno da deca steknu naviku da posećuju stomatologa. Najvažnije je da prva poseta bude oko druge godine, kada će se dete upoznati sa novim okruženjem, kroz igru i smeh .


- Ortodoncija 


  Fiksni “aparatići”sastoje se od bravica i žice koja povezuje bravice. Bravice su elementi koji se pričvršuju uz zube, a na svojoj površini imaju otvor predviđen za smeštaj žice. Postavljanjem žice u otvore bravica, ona svojim elastičnim svojstvima proizvodi ortodontsku silu koja uzrokuje pomicanje zuba.

Ispravljanje zuba ortodoncija Nešković Dent Novi Sad


Najstarija generacija bravica  izrađena je od metala, a u novije vreme se primenjuju keramičke, kompozitne “bele” bravice, safirne bravice ili kombinovane metal-keramičke bravice. One su prilagođene boji zuba i koriste se kod pacijenata koji imaju visoke estetske zahteve.


- Izbeljivanje zuba 


  Uzroci koji dovode do promene boje zuba su različiti – konzumacija kafe, čajeva, cigareta, različitih medikamenata. Izbeljivanje zuba se vrši uz pomoć 30-38% vodonik peroksida u trajanju od 15 min , uz aktivaciju preparata LED svetlom.
Nakon završenog izbeljivanja, nije dozovljena konzumacija obojenih napitaka najmanje 7 dana.

Izbeljivanje Zuba Nešković Dent


- Zubotehnička laboratorija 


  Zubotehnička laboratorija ND , osnovana je 1992.godine , među prvim privatnim zubnim tehnikama u Novom Sadu . I danas prateći trendove u svoju svakodnevnu praksu uvrstila je nasavremenije materijale i opremu .
  Možemo se pohvaliti da smo jedna od retkih novosadskih zubotehničkih laboratorija koja ima sopstveni skener (Dentsply Sirona InEos X5) za skeniranje modela i kompjutersku izradu protetskih nadoknada.
  U našoj zubnoj laboratoriji, koja se nalazi u Novom Sadu , u Majevičkoj 24, izrađuju se najkvalitetnije protetske nadoknade od cirkonijum keramike, metal keramike, kao i pločaste akrilatne proteze i Vironit proteze.


Kontakt : 
Stomatološka ordinacija Nešković Dent
Majevička 24, Novi Sad, Srbija
021 6338 596
065 8494 594
office@serbiadental.com
www.serbiadental.com